COURAGE!

IT IS ALL ABOUT SELF CONTROL

Saturday, January 1, 2011

Když to nezvládnu dnes, nezvládnu to nikdy..Pokud něco chci, najdu si způsob(váha). Pokud něco nechci, najdu si výmluvu(zitra hladovka, dneska kolac)



Četla jsem plno článků o různých tricích a podobě, mě se nejvíce osvědčily tyto:
- Jez na malých talířích s malým příborem(bude to trvat déle a mozek si dříve uvědomí že nemá hlad)
- Dívat se na svoje fotky z předešlé doby(když jsi byla hubená, nebo naopak tlustá... ale řekla bych že už těch tlustých fotek vidíš větší motivaci, abys už takhle nedopadla)
- Před záchvatem přejídání se na chvíli zastavit, popřemýšlet nad tím proč to dělám, že chci zhubnout a říct si že mi jedno přejedení za to nestojí, další den budu vážit třeba o kilo víc a bude to zničení mojí snahy, zítra bych kdybych se nepřejedla mohla klidně vážit třeba o půl kila míň. Tak proč to kazit? A taky se napij, třeba mlíko pomáhá, nebo voda s citrónem:)
- Hooodně žvýkej(urychluje to činnost střev a taky třeba nebudeš mít takovou chuť na jídlo, možná potřebuješ prostě jenom dostat něco do pusy)
- Když už, tak se najíst jenom ráno nebo nejpozději po příchodu ze školy, práce(pokud je to tedy tak do 15.-16.hodin)... ale pokud ten den chceš jíst, tak se NASNÍDEJ... ráno tělo totiž potřebuje energii, kterou v noci spálilo... a taky abys nebyla ve škole/v práci úplně mimo... když se jenom navečeříš(i když je to pohodlnější, větší relax) a potom tě nečeká žádná větší aktivita(pokud tedy třeba to nemáš takhle: třeba se navečeříš v 19h., hodinu se chystáš, v 21 hodin jdeš za kamarády, v 22:30 do klubu, tancuješ do 4:00 )
- Ráno si můžeme dovolit nějaké ty sacharidy, budeme je během dne potřebovat. Na večer jsou lepší bílkoviny proto, že tělo má nejvíce problémů je spálit ... takže z toho tolik nepřibereš:)
-Vzpomenout si na své idoly(slavné, nebo klidně kluky) a říct si proč to vlastně děláš
- Zacvičit si(to je vážně dobré, přijde mi že po cvičení mám menší hlad-téměř žádný, než před cvičením)
- Zapsat si co už jsme snědli 
- Mít někoho, kdo ti s dietou pomůže, kdo tě bude podporovat(kamarádka, blogy...).. je to hned lepší pocit...a navíc když víš, že večer musíš kamarádce napsat jídelníček, tak přece nechceš ať si o tobě myslí že to nezvládneš a budeš stejně pořád tlustá, zatímco ona zůstane furt tak krásně hubená
- Když nejíš tak se opravdu po nějaké době cítíš lepší, štíhlejší... TAKŽE ti to může posílit sebevědomí
-  Odměňuj se! Začni u malých věcí... dnes jsem se držela, statečná holka...tak si zasloužím vanu s koupelí... nebo z 90kg zhubneš na 84kg - koupím si nové boty... 80kg... Nová řasenka ... 75kg ... koupím si něco pro sebe, po čem toužím už hodně dlouho...apod...)
- Pití kávy, coly light, coly zero.... kofein=energie(pokud ale tam není cukr, nebo smetana, je to ok...) nebo třeba voda s citronem, light nápoje... vpohodě:)
- Mrznout venku... no ok, je to trochu brutální, ale fakt se po tom ubýrá...
- Já si třeba sprchuju nohy ledovou vodou, pak si třeba umyju vlasy teplou a pak nohy zase ledovou, pak si spláchnu vlasy teplou a pak nohy ledovou... a pak třeba ta vana...:) taky je to dobré, zpevňuje to kůži a bojuje proti celulitidě
- Pokud víš, že bys jídlu neodolala... dej ho mamce, taťkovi, příteli nebo tak... pokud ho nikdo chtít nebude... tak ho můžeš(ale ne moc často, je to přece jenom plýtvání) třeba posypat hromadou soli, nebo hodit rovnou do koše...
- Jít nakupovat a zkoušet si oblečení menší velikosti (!!).. hlavně třeba mi přijde že všecky zrcadla v kabinách zvětšují, oproti těm doma...)
- Jezte před lidmi, kteří říkají že jste ztratila nějak podezřele moc váhy, jestli s vámi něco není(rodiče hlavně...)... a řekněte třeba ještě já bych si tak dala ten koblih, jak jsem ho měla ve škole, tam dělají takové dobré koblihy...apod.
- Obezita je odporná!! Pamatuj si, že THINSPIRATION je váš nejlepší přítel. Myslíte si že jste zhubla? Věř, že si nezhubla musíš víc! Podívej se na vychrtlé modelky a představ si jak ti to bude slušet až tak budeš vypadat. Žij jen podle váhy. To je pravda a ty si TLUSTÁ. Zapamatuj si, že když tvoje hubená kamarádka může jíst hodně to neznamená, že ty můžeš taky. Nauč se milovat ten prázdný pocit v žaludku. Věř mi, že se budeš cítit nechutně, když pak znovu zaplníš žaludek. Sleduj co jiní lidi, hlavně tuční lidi jedí a říkej si, jak jsou nezodpovědní oproti tobě, když se tak ládují a přidávají si další kila tuku do těla. 
- KONKURENCE JE SKVĚLÁ THINSPIRACE!
- Nikdy nejez nic většího než je tvoje pěst a má více než 800 kj!
- Trávit hodně času na pro ana blozích, nebo jiných dietních blozích:)
- I ve škole se pořád hýbat, spálíš mnohem více kalorií! Nejezdit výtahem, ale jít pěšky, nejezdit autobusem, ale jít pěšky apod...

No comments:

Post a Comment