COURAGE!

IT IS ALL ABOUT SELF CONTROL

Monday, January 3, 2011

Cvičení na spal. tuků


Cvičení

K hubnutí patří také cvičení, protože samotná strava na tvarování postavy nestačí. Nutné je cvičit. Je vhodné cvičit alespoň dvakrát týdně, nejlépe by bylo třikrát nebo obden. Měli byste cvičit jak aerobní cvičení, tak i anaerobní cvičení. Obojí nejlépe dvakrát týdně. Cvičit můžete v posilovně nebo doma.
Optimální by bylo cvičit 3 x 1 hodinu aerobního cvičení a 2 x 0,5 hodiny posilování týdně. Tak uvidíte brzo dobré výsledky.

Cvičení na spalování tuků

běhAerobní cvičení je takové cvičení, kdy tělo využívá ke cvičení kyslík, který putuje ke svalům. Aerobní cvičení je velice důležité při spalování tukových zásob, ke kterému dochází zhruba po 20 minutáchcvičení. Někdy se mu říká kardio cvičení nebo kardiofitness. Kromě účinků na spalování tuků má toto cvičení různé zdravotní přínosy jako jsou snížení krevního tlaku, snížení rizika onemocnění srdce a zlepšení výkonu plic a srdce.
A co patří mezi 
aerobní cvičení: běh, jogging, spinning, aerobic, kick-box, zumba, veslování, elliptický trenažér, rychlá chůze...
Při cvičení bychom měli mít optimální tepovou frekvenci. Pro hubnutí je optimální tepová frekvence 50 - 60 % a zlepšování kondice je to 70 -80 % vaší maximální tepové frekvence. Vaši aktuální tepovou frekvenci v klidu zjistíte tak, že na zápěstí přiložíte prst a 30 sekund budete počítat tep. Výsledek vynásobíte dvěma. Po zátěži počítáte jen 10 sekund a vynásobíte šesti.
Vaši maximální tepovou frekvenci spočítáte: 220 - váš věk.
Příklad - 30 let:
220 - 30 let = 190 maximální tepová frekvence
95 - 114 ... optimální tepová frekvence pro hubnutí
133 - 152 ... optimální tepová frekvence na zlepšování výkonu

No comments:

Post a Comment