COURAGE!

IT IS ALL ABOUT SELF CONTROL

Monday, July 9, 2012

Tipy na cvičení z časopisu Yellow(už nevychází)


Cvičte zábavně
„Tělo je chytré – když se budete věnovat pohybu alespoň po dobu šesti týdnů, ale pravidelně, na vaší postavě to bude znát. Tělo si na pohyb zvyká, cviky budete zvládat líp a rychleji, ale také vám mohou začít připadat stereotypní. Pro vaše tělo i psychiku je lepší, když budete své cvičební aktivity měnit a střídat, aby vás to pořád zajímalo a bavilo.

Nepijte energy drinky
„Jedna z mých klientek vypila během hodinového tréninku velkou lahev energetického nápoje s vitaminy,“ říká Teddy Bass, trenér Cameron Diaz, Lucy Liu a Christiny Applegate. „Nakonec jsem jí musel říct, že sice během cvičení 400 kalorií spálila, ale vypila jich 500.“ Dodržovat pitný režim je důležité, ale nejlépe vám poslouží neperlivá voda. Energy drinky jsou vhodné pro profesionální sportovce, kteří náročným tréninkem ztrácejí energii, ne pro běžný trénink. 


Chcete mít postavu jako Gwyneth Paltrow?
Trenérka Tracy Anderson má na svědomí super postavy Madonny a Gwyneth Paltrow. Obě dvě jsou zvyklé tvrdě makat každý den několik hodin. To vy ale nemusíte – můžete se nechat speciálním tréninkem od Tracy Anderson jen inspirovat.
Podle Tracy Anderson byste se cvičení měla aktivitě věnovat šestkrát týdně třicet minut – to prý stačí…

■ Při cvičení byste neměla opakovat stejné pohyby. Pokud je váš trénink pokaždé stejný a obsahuje ty samé cvičební série, tělo si zvykne a svaly budou stagnovat.
■ Pokud se rozhodnete běhat, Tracy radí dát si do iPodu půl hodiny oblíbené rychlé hudby a vyrazit – prvních deset minut běžte mírným tempem, na dalších deset přidejte a posledních deset sprintujte, co to dá.
■ Jestli nechcete vypadat jako svalnatý Arnold, při posilování si nedávejte velkou zátěž – maximálně dvě kila. Díky tomu si svaly posílíte a vyrýsujete, ale nevyrostou vám do obřích rozměrů.
■ Nevynechávejte ani posilování. Pokud nejste trénovaná, začněte s deseti opakováními a postupně přidávejte – až budete každý cvik opakovat stokrát.
■ Oblíbené cviky Tracy Anderson často vycházejí i z baletu, můžete zkusit třeba tyhle:

Baletní grand plies: 

Stůjte rovně, paty u sebe, špičky nohou od sebe (jak daleko je zvládnete vytočit, necháme na vás – hlavně se u toho nesmíte kymácet). Teď pokrčujte kolena a jděte k zemi. Pak se zase vracejte do stoje. Cvik provádějte co nejpomaleji.

Cviky na břicho: 

Ležte na zemi, nohy natažené, ruce mějte natažené podél těla. Zvedejte tělo pomalu nahoru, až ucítíte břišní svalstvo, a pak tělo zase pomalu pokládejte. Abyste měla jistotu, že pracuje jen břicho, mějte celou dobu natažené nohy.

Kmitání:

Lehněte si na zem, nohy zvedněte tak, aby kolena a špičky prstů u nohy byly v jedné rovině souběžně nad zemí (nohy svírají úhel 90 stupňů), lehce se nadzvedněte tak, abyste měla ruce u kolen, a kmitejte – a nepřestávejte! Ideálně jich zvládnete sto, pak se můžete položit na zem a odpočinout si.

Posilování paží:

Stoupněte si, nohy od sebe na šířku boků. Vezměte si činky (můžete si pomoci 1,5litrovými lahvemi), ruce rozevřete do písmene V a rozpětí zvětšujte, skoro až do upažení, a zpět.

7l_1_large


No comments:

Post a Comment