COURAGE!

IT IS ALL ABOUT SELF CONTROL

Thursday, July 19, 2012

článek, který mě taky přiměl přemýšlet tímhle hubnoucím směřem..

ze stránky Elle.cz, jinak já tyhle časopisy typu Elle miluju(i když u nás na úrovni módních časopisů už moc nevychází)... ale když se podíváte na ty Fashion story, tak to člověka donutí se trochu zamyslet :) proto mám novou hned vedle sebe a právě se na spolu s uvařeným kafem chystám O:)


Proč jsou Francouzky tak štíhlé? Hubnou s Dr. Dukanem.
Svou první knížku publikoval v roce 2000. Od té doby se jí prodalo přes 7,5 milionu. Ve svých knihovnách ji má Gisele Bündchen, Penélope Cruz nebo Kate Middleton. V čem je tajemství diety a kdo s ní může zhubnout? Dočtete se v rozhovoru, který poskytl médiím před časem sám Dr. Dukan.
Díky vaší dietě si svou perfektní postavu udržuje Kate Middleton, Penélope Cruz nebo Jennifer Lopez. Je vhodná pro každého?
Samozřejmě zrazuji ženy od toho, aby ji držely během těhotenství. Není vhodná ani pro děti, diabetiky, při slabých ledvinách nebo vysoké hladině cholesterolu. Kdo chce zhubnout více než 7 kilo, měl by si předem promluvit s doktorem.
Na čem je dieta založena?
Na čtyřech fázích – když budete přesně dodržovat pokyny ke každé z nich, povede to k trvalému úbytku na váze. V první fázi se konzumují pouze bílkoviny: vajíčka, maso a nízkotučné mléčné produkty. Tělo rychle shodí několik kil, aniž by odbourávalo svalovou hmotu. Druhá fáze dovoluje sacharidy ve formě zeleniny. Během té další, kdy se znovu mohou jíst těstoviny a pečivo, se váha stabilizuje. Při poslední fázi je v určitém množství povoleno všechno a jednou týdně se dodržuje proteinový den, díky němuž nedojde k jojo efektu.
Jen jeden den v týdnu udrží ideální váhu?
Ano, když se dodržují tři pravidla. Během proteinového dne nesmíte dělat kompromisy. Zpracovávání proteinů je pro tělo energeticky náročné, což se postará o efektivitu diety. Denně se musíte minimálně 20 minut věnovat tělesné aktivitě a sníst 3 polévkové lžíce ovesných otrub.
Většina diet je založena na omezení příjmu sacharidů. Jak jste přišel na proteiny?
Jídlo bohaté na proteiny je ideální pro ty, kteří chtějí zhubnout. Na jejich odbourávání spotřebuje totiž tělo spoustu energie.
Existuje varianta pro vegetariány?
Ano, během první fáze mohou jíst vajíčka, mléčné produkty, tofu, seitan nebo tempeh.
Napsala : Veronika Cvachová, zdroj: www.elle.cz 

Giselevb06_large

No comments:

Post a Comment