Dole je recept(není můj, pod ním je odkaz na zdroj) a jinak tady nějaké informace:
Na 100 g: 850kj/203,15kcal
Bílkoviny: 25,3 g
Sacharidy: 0,2g
Tuky: 15,2 g
Nasycené mastné kyseliny: 2,8 g
Obsahuje velké množství bílkovin, esenciálních kyselin a vitamínů.
Pro srovnání:
Kuřecí maso( na 100g): 709,5 kj/169 kcal
Vepřové maso(na 100g): 1 062 kj
Pangasius(ryba, na 100g): 377 kj
Suroviny:
Filet z lososa (já měla o váze 300 g),
Marináda: citronová šťáva z půlky citronu, bílý pepř, sušený česnek (Kotani), sůl, olivový olej
bazalka a nakládaná kapie na ozdobu.
Marináda: citronová šťáva z půlky citronu, bílý pepř, sušený česnek (Kotani), sůl, olivový olej
bazalka a nakládaná kapie na ozdobu.
Postup
Na marinádu smícháme všechny ingredience a vložíme tam lososa. Necháme aspoň hodinu odležet. Rozpálíme lžíci oleje na pánvi, vložíme maso i s marinádou, nejprve opečeme zprudka po obou stranách, aby se maso zatáhlo a pak zvolna propékáme po obou stranách. Celkově asi 10 - 15 minut. Natrháme lístky bazalky. Na talíři posypeme rybu bazalkou a proužky kapie.
Jako příloha – přírodní rýže
Jako příloha – přírodní rýže
No comments:
Post a Comment