COURAGE!

IT IS ALL ABOUT SELF CONTROL

Tuesday, July 24, 2012

CVIKY

Zdroj: Veronika Cvachová, www.elle.cz ... klikněte zde a najdete i obrázky ke cvikům :)

Potřebujete se zbavit přebytečného tuku v problémových partiích? Pak jste na správné adrese. Máme pro vás devět nejlepších cviků na ruce, zadek a břicho. Jejich seznam vydal American Council on Exercise (ACE). Jsou jednoduché a zaručeně fungují. 
Zadek
Zanožování
Nepotřebujete k němu nic, jen podložku nebo koberec. Klekněte si, opřete se o ruce, záda držte rovně a jednu nohu zanožte. Pomalu ji zvedejte nahoru do úrovně boků.
Výpady vpřed
Jednoduché, ano, ale velmi efektivní. Do rukou můžete vzít i činky, pro zintenzivnění cviku. Při výpadu jsou záda rovná a koleno v pravém úhlu.
Výstup
Budete potřebovat malou stoličku nebo cvičte u schodů. Podle ACE skvěle funguje na velký zadek.
Břicho
Prkno neboli most na loktech. Zapomeňte na sklapovačky, na břicho víc funguje zádrž. V pozici držte tělo rovně, nevystrkujte zadek nahoru. Můžete se pomalu pohybovat dopředu a dozadu.
Boční prkno
Existuje více variant. Opřete se o loket a držte tělo rovně. Nejlepší je cvičit před zrcadlem.
Zanožení s předpaženou rukou
Klekněte si a opřete se o ruce, zanožte jednu nohu. Současně opačnou ruku natáhněte tak, aby byla v protažení těla. Vydržte a vyměňte strany.
Ruce
Kliky s trojúhelníkem
Klasické kliky proveďte tak, že ruce na zemi dáte k sobě tím způsobem, že ohnuté lokty budou tvořit vrcholy trojúhelníku. Pokud začínáte, opřete se o kolena.
Podřep s pokrčením rukou
Procvičit tricepsy můžete kdekoli, potřebujete k tomu pouze židli. Sedněte si na její okraj, dlaně položte za zadek. Ohýbáním rukou se pak přibližujte zadkem k zemi.
Kick-back
Potřebovat budete lehkou činku. Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu, aby došlo k zapojení celého svalu.

Tumblr_lq8p3uzk3l1qcntmyo1_500_large

No comments:

Post a Comment